Gade i Dragør gamle by

Byvandring - Kunstnerkolonien i Dragør

Fra 1890'erne kom kunstmalerne til Dragør. De fandt deres motiver i denne idylliske havneby. Kunstnere som Viggo Johansen, Oluf Høst og Christian Mølsted skildrede byen. De tog kolleger, elever eller familie med. Alle var en del af byens kunstnerkoloni.
Torsdag, juli 19, 2018

Fra 1890'erne kom turisterne til Dragør. Det var landliggere, som de kaldtes. Blandt dem var en del kunstnere, som slog sig ned her om sommeren - ligesom andre malere gjorde det i Skagen.Kunstnere som Viggo Johansen, Oluf Høst og Christian Mølsted skildrede byen og havnen i deres værker.

Der var tale om en hel kunstnerkoloni, som havde deres gang på havnen og i de snævre gader og stræder. Mellem dem var også nogle forfattere, som søgte - og fandt - inspiration til deres bøger. Henrik Pontoppidan og Holger Drachmann var mellem dem.

Lidt usædvanligt var det, at en række kvindelige kunstnere kom til Dragør og fandt et fristed i en tid, hvor mændene dominerede kunstens verden. De mandlige kunstnere i Dragør var dog mere traditionsbundne end deres kvindelige kolleger. Dragør var nyt fristed for nogle og for andre et symbol på en uforanderlig verden.

Historiefortæller/guide: Tina Høegh Nielsen.

Del denne side

Tid og sted

Alle byvandringer begynder ved Dragør Turistkontor.
Varighed ca. 1 time.

2018

August

Onsdag den 15.8 kl. 16.30

Billetter

Pris 75 kr. pr. person.

Unge mellem 12 og 16 år: 35 kroner

Børn under 12 år ledsaget af en voksen gratis.

Billetter kan bestilles på mail info@dragoe... eller tlf. 50 55 44 60 eller købes en halv time før på turistkontoret i åbningstiden. Vi tager imod kontanter og Mobil Pay.