Visit Dragoer

Amagermuseet

På Amagermuseet kan du komme med tilbage til dengang, der var karle og piger på gårdene - og både høns, gæs, kaniner, får og geder, og der blev dyrket grøntsager. Amagermuseet ligger i to af Store Maglebys gamle firelængede gårde, og på flere måder holdes der liv i de gamle traditioner. Især i juli, når frivillige karle og piger giver en hånd med ved vaskebrættet, smørkærning, stopning og strikning, fodring af dyr og rensning af grøntsager. Sådan som man gjorde det på gårde i Danmark omkring år 1900.

Amagermuseet huser også en stor samling af de dragter, som de hollandske bønder, der bosatte sig i Store Magleby i 1500-tallet, brugte. Hollænderne var inviteret til Danmark af Christian II for at dyrke grøntsager - man kan stadig finde spor fra hollænderne i gadenavne, efternavne, fornavne og ikke mindst til fastelavn i både Store Magleby og Dragør. En udstilling om de særlige fastelavnstraditioner, som de hollandske bønder udviklede - tøndeslagning til hest - kan du også opleve.

Endelig har museet en fin lille samling af malerier med motiver fra Amager - malet af en række store danske kunstnere: Jens Juel, Julius Exner, Theodor Philipsen og Viggo Johansen.

Tag en tur på Amagermuseet og oplev livet som bonde i idylliske og grønne omgivelser. 

Amagermuseet består af to gårde beliggende i St. Magleby eller 'Hollænderbyen' som den lille landsby med det smukke gadekær tidligere blev kaldt på grund af de nederlandske indvandrere, der kom til Amager i 1500-tallet.

I sommersæsonen er der høns, kaniner og geder, som børnene kan hilse på. Du kan også opleve den frodige bondehave, hvor der vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter. Der dyrkes også rodfrugter og kål, som man har været gjort i århundreder på Amager.

Museet har også en unik udstilling af Amagerdragter, med masser af eksotiske elementer, samt smukt interiør i den hollænderdanske bondekultur i den gamle museumsgård.

Lev som i gamle dage

I hele juli måned får historien ekstra liv på museets gårde, når frivillige karle og piger inviterer børn og barnlige sjæle til at tage del i de mange opgaver, der var på en gård omkring år 1900: tøjvask på vaskebræt og hjælp med mælkekærningen, pandekagebagning i sommerkøkkenet, stopning og strikning, fodring af dyrene, opgravning og rensning af grøntsager og meget andet.

Til gengæld får børnene en fin skudsmålsbog med hjem fyldt med stjerner for hver opgave.

Billetten giver også adgang til Dragør Museum og Danmarks Lodsmuseum.