Visit Dragoer

Levendegørelse på Amagermuseet

I juli bliver Amagermuseet fyldt med liv, når gårdens folk trækker i arbejdstøjet for at ordne nogle af de mange gøremål, der er på en gård.

Alle børn inviteres til at deltage i arbejdet, som man udførte omkring år 1900. Inden arbejdet kan begynde, bliver børnene iklædt tidstypisk tøj. Der er kjole og tørklæde til piger og vest og kasket til drenge. Samtidig med tøjet får børnene tildelt en skudsmålsbog, ligesom man havde i gamle dage. I denne bog kunne gårdejeren skrive, hvordan tjenestefolkene havde opført sig og klaret opgaverne.

Når børnene har klaret en opgave på gården, får de et stempel med et bomærke og måske også en lille udtale.

Opgaverne varierer fra dag til dag. Det kan være at hjælpe til i køkkenet, grave grøntsager op og vaske dem rene, så de senere kan blive solgt, vaske tøj, sy, brodere, bruge manglebræt, karte uld, lave markarbejde, udføre takt og tone, valse korn mm. I gårdens sommerkøkken dufter der altid dejligt, for her bliver der bagt pandekager, som er en del af belønningen. Men husk, at tallerkenen skal vaskes op bagefter!

I løbet af måneden er der yderligere ting på programmet såsom historiefortælling, demonstration af brug af metaldetektorer, pølseværksted, smagsprøver fra museets røge- og saltelaug. Hold øje med museets hjemmeside, hvor programmet løbende bliver offentliggjort.

Se åbningstid, adresse mv i linket til Amagermuseet.