Visit Dragoer
Tidsrejsen, Nørregade 12

Her er Tidsrejsen optaget

I DRs julekalender ’Tidsrejsen’, som blev vist i december 2014, er hovedperson den 13-årige videnskabsnørd Sofie. Hendes største ønske er, at hendes forældre, som er blevet skilt siden sidste jul, finder sammen igen, så de kan fejre jul som en familie.

Sofie kommer til at rejse i tiden ved hjælp af en af sin farfars opfindelser, og hun rejser tilbage til sine forældres ungdom i 1984, hvor hun vil sikre, at forældrene ikke går fra hinanden.

Den mystiske dreng Dixie dukker op, og sammen tager de blandt andet kampen op mod en gruppe hemmelige agenter, hvis job er at forhindre tidsrejser.

Det går dog grueligt galt, og Sofie bliver også nødt til at rejse til fremtiden for at rette op på de problemer, hun har skabt.

Det meste af julekalenderen er optaget i Dragør, og du vil kunne finde flere huse fra kalenderen i byen.

Sofies mor bor i Strandstræde 10, det var også her, hele familien boede, inden hendes forældre blev skilt.

Hendes farmor og farfar bor i Nørregade 10. Det er her, Sofies farfar har et opfinderværksted i julekalenderen. Her er Sofies far flyttet ind på sit gamle børneværelse. Det er hos farmor og farfar, at familien plejede at holde jul sammen.

Dixie er den nye mystiske dreng i Sofies klasse. En aften følger Sofie efer ham og opdager, han bor med sin familie i et skur. Det ligger i virkeligheden i Kapselstræde i Skurbyen ved havnen - indvendigt står skuret helt fuldstændigt som i julekalenderen.

I det 22. afsnit får Lodstårnet i den gamle havn også en rolle i Tidsrejsen - her tager Sofie et dramatisk 'hop' ind i fremtiden.

Og rigtig mange scener foregår på et julemarked på en af byens centrale torv, Badstuevælen.

Nedenfor kan du se de virkelige lokaliteter og læse lidt om deres rigtige historie.

Hvis du ønsker at finde husene på egen hånd, kan du downloade app'en Jul i Dragør gratis og bruge den som guide.