Fra forsiden af bogen "Amagermad"

Byvandring - Amagermad

En vandretur baseret på Dragørs nye kogebog "Amagermad – Smagen af Dragør og Store Magleby".
Torsdag, juli 19, 2018

I efteråret 2017 udkom bogen ”Amagermad – Smagen af Dragør og Store Magleby” i et samarbejde mellem Museum Amager og Dragør Lokalarkiv. Her er i sommer bliver bogen så fulgt op med byvandringer om madkulturen i skipperbyen Dragør.

Smagen af Dragør er selvfølgelig smagen af fisk. Dragørs historie begynder med sild, og fisk var allemandskost i århundreder. I de rige søfartstider og i landliggertiden kommer en ny madkultur til Dragør.

På en vandretur på havnen og i byen fortælles der om klipfiskefabrikken og Mor Karens klipfiskefrikadeller, skibsrederens hvidkålssuppe og Alfreds pottetorsk og meget, meget mere. Hvad er fastelavn uden fastelavnspunch? Fastelavnspunchen med rom minder os om dengang Dragør skippere sejlede råsukker og rom hjem fra De dansk-Vestindiske Øer.

”Nu har jeg igen været ude med rejer til landliggermadammerne”, sagde fisker Axel Olsen. Landliggerne kommer og flytter ind hos de lokale med deres eget fine porcelæn og spiser fasan fra Kongelunden med Waldorfsalat. Til eftermiddagsteen serveres Floras karamelkager og bager Ibsens Roxykage.

Dette er blot en ”smagsprøve” på historien om Dragør fortalt gennem madkulturen.

Historiefortæller/guide: 

  • Torsdag d. 26. juli Helle Bjorholm
  • Søndag d. 5. august Tina Høgh Nielsen
  • Søndag d. 12. august Helle Bjorholm
  • Lørdag d. 18. august Hanne Bendtsen

Del denne side

Tid og sted

Alle byvandringer begynder ved Dragør Turistkontor.
Varighed ca. 1 time.

2018

Juli

Torsdag 26.7. kl. 16.30

August

Søndag 5.8. kl. 13.00

Søndag 12.8. kl. 13.00

Lørdag 18.8. kl. 13.00

Billetter

Pris 75 kr. pr. person.

Unge mellem 12 og 16 år: 35 kroner

Børn under 12 år ledsaget af en voksen gratis.

Billetter kan bestilles på mail info@dragoe... eller tlf. 50 55 44 60 eller købes en halv time før på turistkontoret i åbningstiden. Vi tager imod kontanter og Mobil Pay.