Amagermuseet Efterårsferien

Oplevelser

Öresundsmarked

Historiens vingesus

Find roen og oplev hyggen på en gåtur i den gamle bydel, på den gamle havn, på byens mange museer - Amagermuseet, Dragør Museum og Danmarks Lodsmuseum - eller besøger de to forter: Dragør Fort og Kongelundsfortet, der begge er en del af Københavns befæstning.

Dragør - den gamle bydel

Dragørs bykerne er med sine snævre gader og lave huse fra 1700- og 1800-tallet en af de bedst bevarede byer i Danmark. Den gamle bydel indeholder 76 fredede ejendomme samt 5 på havnen, hvilket er den største koncentration af fredede ejendomme i en mindre by herhjemme

Store Magleby - Hollænderbyen

Store Magleby har en særpræget og anderledes historie. I 1500-tallet blev byen koloniseret af hollandske bønder, der igennem næsten 300 hundrede år levede med et særligt sprog, særlige retsregler og skikke og traditioner, der skilte sig ud fra andre danske landsbyers.

De gamle huse på havnen

Dragør Havn har været knudepunktet for utallige maritime aktiviteter siden middelalderen: for fiskeri af sild, for udskibning af varer, som en af Danmarks største søfartsbyer, for kapervirksomhed, lodseri og bjergning af grundstødte skibe.

De listige steder

Når man bevæger sig ud i krogene af Dragør Havn, venter der andre oplevelser - hvad enten man er til fri udsigt over Øresund, et besøg hos de lokale fiskere i deres skurby eller vil se den gamle stejleplads, som stadig er i brug fra tid til anden.

Dragør gamle havn

Dragør Gamle By og Havn har to gange i historien været en af de vigtigste søfartsbyer i Danmark, både i sidste halvdel af 1700-tallet og igen i slutningen af 1800-tallet, hvor også langt de fleste af husene i den gamle bydel er bygget.

Museerne i Dragør

Der findes mange muligheder for at et kig ind i det historiske Dragør og St. Magleby.

Smuk natur tæt på by og havn

Naturen begynder lige syd for havnen og den gamle bydel: Her er den østlige indgangsport til Naturpark Amager med fredede strandenge, rigt fugleliv, gode udsigtspunkter og Kongelundsskoven.

Naturpark Amager

Her kan du læse om de oplevelser, der venter i Dragør-delen af Naturpark Amager.

Sydstranden

Sydstranden er området syd for havnen, og strækker sig 5 km ned til Søvang og 2-300 m fra kysten ind i landet. Det er et varieret område med søer, vådområder, eng, græsområder og mange stier for gående og cyklende.

Hvad skal du lave

Uanset vejr og vind, ung som gammel, er der mange oplevelser der venter dig i Dragør,

Ni oplevelser for børn

Orienteringsløb, ænder, gæs og høns, et rigtigt fort med god udsigt, legeplads og krabbebro, levende aktiviteter på museerne, en børnevenlig strand - og selvfølgelig en is til at slutte dagen af med.

Aktiviteter for børn og voksne

Med de store naturområder og vandet omkring Dragør er det nemt at finde plads til aktivitet. Der er søbad, golfbane, legeplads, cykelrute og mulighed for guidede ture året rundt med enten levende guide eller den virtuelle Visitdragør-app ved hånden.

Shopping

Man kan blive fuldt ekviperet: Dametøj, herretøj, børnetøj og sko findes i Dragørs butikker. Derudover er der specialbutikker for brugskunst, smykker og briller. Og endelig kan du købe både vin, spiritus og specialiteter.

Turforslag

Tag på ture rundt i Dragør, eller længere ture Amager rundt.

Mere du kan lave

Året rundt er der mange aktiviteter. Kommer du som sejler, er der mange oplevelser i gå afstand fra lystbådehavnen.

Årlige begivenheder

Året rundt byder Dragør på aktiviteter og store og små oplevelser. Fra fastelavn til Dragør Marked i forsommeren over Sildens Dag, Kunstfestival og Lodsens Dag om sommeren til aktiviteter i efterårsferien og vores hyggelige julemarked. Velkommen til Dragør.

Kultur

Mange kulturelle og kunstneriske begivenheder finder sted i Dragør