Kongelunden

Naturpark Amager

Foto: Annette Nyvang

Her kan du læse om de oplevelser, der venter i Dragør-delen af Naturpark Amager. 

Naturparken mellem de to tårne - fra rådhustårnet i København til lodstårnet i Dragør

Lige syd for Dragør Havn begynder den gigantiske Naturpark Amager med de fredede strandenge og med enestående natur- og fritidsoplevelser. Her har du mulighed for at overnatte under den åbne stjernehimmel i shelters og i telte på teltpladser – med bålsteder til fri afbenyttelse. Booking skal ske på forhånd på udinaturen.dk.

Gå Amarminoen – vandreruten gennem Naturpark Amager

Amarminoen er en ca. 24 km lang naturskøn vandrerute gennem hele Naturpark Amager. Start fra syd eller nord. Del ruten op, som det passer dig. Hold øje med de grønne dråbeformede piktogrammer, der følger dig undervejs. Hent folderen med kort på www.naturparkamager.dk/oplevelser/amarminoen.

Kongelundsfortet

På sydspidsen af Amager ligger Kongelundsfortet med en enestående udsigt over Køge

Bugt og ind mod Ørestaden – og mod Dragør. Kongelundsfortet er bygget under 1.verdenskrig og skulle sammen med Dragør Fort forhindre fjendtlige skibe i at trænge ind til København. I samarbejde med DGI har Dragør Kommune udviklet hele området som center for friluftsaktiviteter. Læs mere på www.kongelundsfortet.dk

Kongelunden

Skoven er kendt for sit rige dyreliv. Der blev opdrættet fasaner i skoven indtil 1929 – og de er

her endnu. Det er et populært udflugtsmål for ryttere, cyklister og gående. Der er søer, borde, bænke og bålsteder i skoven.

Øresund på naturkanonen

Øresund er i dag udpeget som et af de mest værdifulde naturområder i Danmark.

Man kan bade næsten overalt på Dragørs 13 km lange kyststrækning, og alle tænkelige former for maritime aktiviteter som sejlads, lystfiskeri, dykning og kitesurfing udfolder sig på Øresund.

Liste
Kort
Dragør Søbad
Foto: VisitDragør

Dragør Søbad

Lige syd for Dragør Havn finder du mormorstranden og Dragør Søbad.

Dragør Søbad har indgang fra den sydlige ende af mormorstranden. Søbadet, der er delt i en mande- og dameafdeling, samt en fællesafd...

Læs mere
Mormorstranden
Foto: VisitDragør

Mormorstranden

Når sommervejret viser sig fra sin bedste side og en strandtur kalder, giver Dragør Søbad og mormorstranden fine badeforhold for både store og små.

Mormorstranden er en mege...

Læs mere
Gåserepublikken
Foto: VisitDragør

Gåserepublikken

I århundreder har folk i Dragør holdt gæs. Oprindeligt havde man dem i sit hjem, hvor de f.eks. kunne bo under en bænk i stuen.

Så blev de lukket ud om morgenen - i flere porte i den gamle bydel kan ...

Læs mere
Strandengene
Foto: VisitDragør

Strandengene

Engene syd for Dragør, der har udsigt til Øresundsbron og en af de mest travle sejlrender i verden, er fredet. Her er et rigt fugleliv: fiskehejre, grågæs, vibe, blishøner og bramgæs, og er man heldig...

Læs mere

Storslået udsigt og unikt fugleliv

Sydvestpynten

Sydvestpynten ligger syd for Kongelunden, for enden af Kalvebodvej, og rummer blandt andet fulgereservatet Kofoeds enge. Fra Kongelundsfortet ved Sydvestpynten har man en fantastisk udsigt over både Kofoeds enge og Aflandshage - Amagers sydligste punkt - hvortil der ikke er adgang, idet det er militært område. Du kan også komme ganske tæt på fuglene i Fugletårnet ved Fasanstien, som ligger øst for Aflandshage.

Liste
Kort
Kongelundsfortet
Foto: VisitDragør

Kongelundsfortet

Fra Kongelundsfortet er der blevet spejdet efter fjendtlige krigsskibe i næsten 70 år. Nu har alle adgang til den storslåede udsigt over Køge Bugt.

Kongelundsfortet, der er en del af Københavns befæs...

Læs mere
Fugletårnet
Foto: VisitDragør

Fugletårnet

Fra fugletårnet ved Fasanstien kan du i tørvejr komme så tæt på Amagers sydspids, Aflandshage, som det kan lade sig gøre - Aflandshage er militært område, og tårnet er opført på en gammel skydebanevol...

Læs mere
Kofoeds Enge
Foto: VisitDragør

Kofoeds Enge

Kofoeds enge er en del af Amager Vildtreservat, der også består af Kalvebod Fælled, Aflandshage og af søterritoriet fra Sjællandsbroen til Dragør. Amager Vildtreservat er specielt derved, at ingen and...

Læs mere

Kongelunden

Skoven kan opleves til fods, til hest og på cykel

Kongelunden, der i dag er cirka 2 kvadratkilometer stor, blev begyndt tilplantet i starten af 1800-tallet, da brænde var en mangelvare. Den består mest af egetræer, hvilket giver plads til en frodig undervegetation af forskellige typer af buske og god beskyttelse af dyrelivet.

Liste
Kort
Kongelunden Amager
Foto: VisitDragør

Kongelunden Amager

Kongelunden er et populært udflugtsmål på Amager: Her er mulighed for at cykle, ride, overnatte, gå tur med hunden - og handicappede har også gode muligheder for at komme rundt. Der er også bålpladser...

Læs mere
Løvenskjolds mindestøtte
Foto: VisitDragør

Løvenskjolds mindestøtte

Overhofjægermester Løvenskjold var manden, der oprettede Europas første vilde fasaneri i Kongelunden i 1840.

I traditionelle fasanerier blev fasankyllinger udruget under kalkuner i fangenskab. Løvens...

Læs mere

Flere oplevelser i naturparken

Naturparken rundt på cykel

Den perfekte måde at opleve Naturpark Amager på er ved at cykle. Cykelrute 80 tager dig gennem naturparken i Dragør-delen. En af de små perler, du kører lige forbi, er fugletårnet vest for Søvang.

Liste
Kort
Cykelrute 80
Foto: VisitDragør

Cykelrute 80

Cykelrute 80 er en regional cykelrute, som går hele Amager rundt. Man kan begynde sin tur enten ved Amager Strand eller ved Islands Brygge.

Starter du ved Amager Strand går ruten over lufthavn øst (h...

Læs mere
Kongelundskroen
Foto: VisitDragør

Kongelundskroen

Kro og restaurant med høj madstandard.

Vi er en restaurant og kro med stolte madtraditioner. Kvalitet og friskhed er nogle af nøgleværdierne, og vi søger altid at give vores gæster en madoplevelse ud...

Læs mere